Вступили у силу нові зміни в е-системі у сфері будівництва

У цьому місяці вступили в силу зміни в роботі Єдиної державної електронній системі в сфері будівництва щодо роботи проектних організацій, техінвентарізаціі і органів, що займаються присвоєнням адрес.

Про це написала народна депутатка, заступниця голови містобудівної комітету ВРУ Олена Шуляк у понеділок, 2 серпня, на своїй сторінці у соцмережі.

За її словами, в е-систему з 1 серпня обов'язково вноситься проєктна документація, що стосується всіх об'єктів будівництва. Це стосується також і відомостей щодо розрахунків класів наслідків і відомості таблиць техніко-економічних показників.

Крім цього, як повідомила депутат, обов'язково вносяться відомості про проведену технічну інвентаризацію. А зміна, анулювання та коригування адреси об'єкта буде тепер відбуватися теж через е-систему.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на початку липня Кабмін затвердив порядок ведення Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва. Так, Мінрегіон має забезпечити до 31 серпня інтеграцію відомостей проєкту "Відкрите просторове планування" і геопорталу адміністративно-територіального устрою України, можливість використання в е-системі геопросторових даних, детальних планів територій, топографічних карт. До кінця літа необхідно затвердити єдину систему класифікації та кодування об'єктів для формування баз даних.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

88

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом