Все більше банків збираються брати участь у програмі "Доступна іпотека 7%"

Надавати іпотечні кредити під 7% річних в рамках держпрограми будуть ще 12 банків.

Про це у понеділок, 8 березня, заявив міністр фінансів Сергій Марченко в етері одного з українських телеканалів.

Глава Мінфіну нагадав, що сьогодні беруть участь у програмі "Доступна іпотека 7%" 7 банків, а найближчим часом їх стане вже 19.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого понеділка, 1 березня, Укргазбак, ОТП Банк і банк "Глобус" видали три перших іпотечних кредити під такий низький відсоток.

Раніше в Мінфіні повідомили, що портфель іпотечних кредитів в цьому році складе 5 млрд гривень. Влада підрахувала, що держпрограмою на покупку житла зможуть скористатися близько 5 тисяч українських сімей.

Так, іпотеку українці можуть оформляти для купівлі квартир і будинків разом з ділянками як на первинному ринку нерухомості, так і на вторинному. Однак це стосуватиметься житла, введеного в експлуатацію не пізніше 2018 року.

Нормативна площа – 50 "квадратів" для одного українця або сім'ю з двох осіб, потім додатково 20 "квадратів" на кожного наступного члена сім'ї. Загальна площа може перевищувати нормативну на 20%. Надлишок площі оплачує позичальник.

Згідно з умовами, кредит можна буде отримати строком до 20 років, з мінімальним першим внеском 15% вартості предмета іпотеки. Максимальний розмір комісії за надання та обслуговування кредиту становить 0,5% від суми кредиту і додатково 0,5% річних гарантії Фонду в разі використання.

Варто підкреслити, що на минулому тижні Національний банк підвищив облікову ставку до 6,5%. Однак, незважаючи на це, учасники держпрограми "Доступна іпотека 7%" не платитимуть більше.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

100

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом