Власника "Дачі на Юнкерова" через суд хочуть змусити відновити пам'ятку архітектури

Прокуратура Києва звернулася до суду, вимагаючи від власника пам'ятки архітектури "Дачі на Юнкерова" привести об'єкт культурної спадщини у належний вигляд.

Про це в п'ятницю, 5 березня, повідомили в пресслужбі правоохоронних органів.

У прокуратурі наголосили, що власник будівлі – комерційна структура – не виконує свої обов'язки, будівля знаходиться у занедбаному стані, в результаті вона почала розвалюватися, а вся прибудинкова територія опинилася завалена сміттям.

Було встановлено, що садиба була побудована на початку XX століття. Її спроєктував архітектор Едуард Фердинанд Брадтман. На думку експертів – будинок є зразком дерев'яної дачної забудови. Наявність кімнат і санвузлів наштовхує на думку, що тут хотіли розмістити пансіонат. У 2014 році Мінкульт вніс будівлю на вулиці Юкерова в список пам'яток архітектури місцевого значення.

Як повідомляється на сайті "Gromada.Top , власником історичної дачі є ТОВ "Пуща-Парк". Фірма ще e 2014 році підписала охоронний договір, згідно з яким зобов'язалася провести реставраційні роботи і пристосувати приміщення під сучасні потреби. Але, як бачимо, подібні роботи так і не були проведені.

Згідно відкритих джерел, власником ТОВ "Пуща-Парк" значиться Руслан Брацславський, який у 2019 році балотувався до облради від "Батьківщини".

Також в ЗМІ повідомлялося, що будівлю хотіли спалити, але спроба не увінчалася успіхом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в КМДА звинуватили Мінкульт, що він затягує питання з внесенням об'єктів культурної спадщини до Реєстру нерухомих пам'яток. "Будь-яке затягування надання статусів пам'ятників історичним будівлям з боку Міністерства культури загрожує знищенням цих об'єктів", - підкреслив столичні чиновники.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

135

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом