Власник зруйнованого будинку на Саксаганського просто не хотів "паритися" – КМДА

Власник знесеного будинку на Саксаганського в Києві стверджує, що його відремонтувати було неможливо, при цьому столична влада говорить про грубе порушення законодавства.

Як заявив бізнесмен Армен Варданян, який купив будинок на вулиці Саксаганського, 76 (Шевченківський район), спочатку він взагалі не планував реконструкцію. Але з часом почали виявлятися проблеми з комунікаціями, потріскалися стіни, від фасаду почали відпадати фрагменти, що несло загрозу для пішоходів, пише "Хмарочос".

Власник розповів, що, поспілкувавшись з експертами і фахівцями і провівши необхідні аналізи, прийшов до висновку: реконструкція – єдиний вихід із ситуації, оскільки "будинок вичерпав свій ресурс".

Варданян підкреслив, що це будинок не є пам'яткою архітектури, на відміну від сусідніх. Він збирається зміцнити фундаменти цих будинків і врятувати їх від руйнування.

Замість зруйнованого будинку бізнесмен збирається побудувати тут п'ятиповерхівку, яка повинна "вписатися в місцеву архітектуру".

У свою чергу, заступник голови Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Юрій Тацій підкреслив, що забудовник, зруйнувавши будинок на Саксаганського, грубо порушив законодавство, оскільки на це у нього не було дозвільних документів.

За його словами, містобудівні умови і обмеження на реконструкцію з надбудовою були видані 15 березня цього року і передбачали проєктування будівлі без зміни зовнішніх параметрів і висотою до 27 метрів.

"Власник будівлі вирішив не "паритися" з відновленням історичної будівлі, а просто знести її. Звичайно, всупереч правилам і виданими містобудам", - написав чиновник у себе в Facebook.

Він підкреслив, що те, що сталося з будівлею на вулиці Саксаганського - яскравий приклад того, що замовник, отримуючи ті чи інші містобудівні умови і обмеження, "робить те, що хоче, а не те, що дозволяється чинним законодавством".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві за допомогою спецтехніки без необхідних дозволів зруйнували старовинну двоповерхову будівлю, яке знаходилася за адресою вул. Саксаганського, 76. За словами голови громадської організації "Київське віче" Олени Терещенко, зруйнований будинок був одним з найстаріших на цій вулиці.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

47

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом