Власник "Квітів України" через суд хоче скасувати статус будівлі

Компанія "Квіти України" 17 вересня подала позов до Окружного адміністративного суду Києва вимагаючи від Департаменту охорони культурної спадщини КМДА та Міністерства культури скасувати наказ про внесення належить їй будівлі на Січових Стрільців, 49 в держреєстр пам'ятників.

Як повідомили в групі "Зберегти Квіти України", лист до Мінкультури на надання будівлі статусу пам'ятки підписало понад 6500 городян. "Історія безпрецедентна для Києва і, очевидно, що ця справа має суспільний резонанс", – йдеться у повідомленні активістів.

Як наголошується щодо "Квітів України" відкрито ще два провадження: апеляція у справі авторського права, і проти тих, хто висвітлював ці події.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 6 серпня був підписаний наказ, яким будівлю "Квіти України" занесли до реєстру державних пам'яток. За словами глави Мінкульту Олександра Ткаченка, це має захистити об'єкт від демонтажу. Згідно документів, "Квіти України" - офіційно є пам'яткою архітектури, монументального мистецтва місцевого значення.

Департамент з охорони культурної спадщини КМДА незадовго до цього присвоїв будівлі на Січових Стрільців, 49 статус тільки виявленого об'єкта культурної спадщини. Згідно із законом, власник "Квітів" має підписати охоронний договір.

12 липня забудовник приступив до демонтажу фасаду, проте роботу будівельної техніки зупинили кияни. Будівля була пошкоджена, проте її вдалося врятувати від руйнування. Влада Києва в результаті змушена була анулювати картку на проведення будівельних робіт. Також суд заарештував будівлю, і забудовник відігнав будівельну техніку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

129

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом