Влада масштабувала послугу реєстрації нерухомості в "Дії"

Послугу реєстрації нерухомості на порталі "Дія" розширили ще на 10 областей та місто Луцьк.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Уточнюється, що послуга стала доступною для мешканців: Закарпатської, Київської, Дніпропетровської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Чернігівської областей та міста Луцьк. Реєстрація нерухомості підтверджує законність права власності, шахраї не зможуть підробити документи та привласнити майно. Крім того, внесена інформація до електронного реєстру максимально убезпечить її, запевняють у Мінінстерстві.

Щоб отримати виплату за програмою "єВідновлення", житло обов'язково потрібно зареєструвати у Держреєстрі майнових прав. Раніше для реєстрації потрібно було відвідати щонайменше три держустанови. Тепер це можна зробити онлайн

"Завдяки масштабуванню послуги на порталі "Дія" зросла кількість громадян, які можуть подати онлайн заяву на реєстрацію, без необхідності йти до державного реєстратора численними коридорами держустанов. Це особливо актуально для мешканців Харківської, Чернігівської та Київської областей, які є одними з найбільш постраждалих у внаслідок агресії росії", - повідомили в міністерстві.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Україні цього місяця розпочала роботу програма "єВідновлення", яка передбачає виплату цільової грошової допомоги від держави на ремонт житла, пошкодженого російськими окупантами. Для того, щоб отримати допомогу, необхідно подати заявку через додаток "Дія", після цього спецкомісія визначить суму, призначену для ремонту житла.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом