Вирубки лісу поки не буде: прокуратура повернула Києву землю у Пущі-Водиці

Прокуратура повернула Києву дві ділянки загальною площею майже 29 гектарів і вартістю понад 105 млн гривень, які виділили в оренду приватній компанії для будівництва у Пущі-Водиці.

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Як повідомили правоохоронці, вказану землю орендувала приватна компанія терміном на 15 років і мала побудувати тут спортивно-оздоровчий комплекс. Але за 10 років будівельні роботи так і не почалися, крім того фірма нерегулярно платила орендну палату.

Як уточнює" Хмарочос ", земля, про яку йдеться, розділена на дві ділянки – 21,96 га і 6,62 га. Вона знаходиться по сусідству з Міжнародною тенісною академією. Її орендувало ТОВ "Хокейний клуб" Сокіл Київ "до 2 липня 2023 року. Згідно з даними YouControl, в складі засновників фірми значиться компанія" Ерроукреест ЛТД ", яка зареєстрована у кіпрському офшорі. У самого хокейного клубу є податковий борг понад 5 млн гривень, при цьому компанія виступає відповідачем у низці судових позовів. Також повідомляється, що фірма входить до групи Індустріального союзу Донбасу Сергія Тарути.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, масова вирубка лісу проходить у Пущі-Водиці на ділянці площею в 21 га. Тут збираються побудувати цілий житловий квартал. При цьому у працівників при собі є лише акт обстеження зелених насаджень, виданий "Київзеленбудом". Екснардеп Ігор Луценко вважає, що ця вирубка може стати наймасовішою за останні 15 років.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом