Війна в Україні: хто отримає компенсацію за житло у разі загибелі власника

Компенсацію за зруйноване житло у разі загибелі його власника, згідно із законопроєктом №7198, мають отримати спадкоємці.

Про це написала народний депутат, голова фракції "Слуга народу" Олена Шуляк у Facebook.

За її словами, на компенсації за зруйноване під час російської агресії житло у разі смерті власника зможуть розраховувати його спадкоємці, які були заздалегідь зазначені у складеному заповіті. Якщо ж заповіт не було складено, то право на спадкування переходить згідно із законодавством. Спадкоємці отримують право на спадкування по черзі. Так, кожна наступна черга спадкоємців отримує право на спадкування у разі відсутності спадкоємців попередньої черги, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини або відмови від його прийняття.

Шуляк пояснила, що насамперед на спадок можуть розраховувати діти, чоловік або дружина та батьки. У другу чергу – рідні брати або сестри спадкоємця, потім – дядьки або тітки спадкоємця, в четверту – особи, які проживали в одній сім'ї зі спадкоємцем не менше п'яти років до відкриття спадщини, і в п'яту інші родичі спадкодавця до шостої спорідненості включно. Варто знати, що родичі ближчого ступеня спорідненості усувають від права спадкування родичів подальшого ступеня спорідненості.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Верховній Раді вже розглянули у першому читанні законопроєкт №7198, який передбачає відновлення житлової нерухомості коштом з державного бюджету. Вона також розповіла, що Рада планує змінити будівельні норми, ініціюючи будівництво бомбосховищ у нових будинках. Таким чином, будівництво нових бомбосховищ, збираються закріпити на законодавчому рівні.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом