Вибух на Позняках: постраждалі мешканці змушені просити допомоги у президента

Проблеми жителів столичного будинку на Позняках, що на вулиці Соломії Крушельницької 1/5, який постраждав від сильного вибуху, так і не були вирішені. При цьому постраждалі досі так і не змогли забрати свої речі з уцілілих квартир.

У зв'язку з цим кияни записали відеозвернення до глави держави Володимира Зеленського, сподіваючись, що президент зможе прискорити вирішення їх проблем.

"З моменту вибуху минуло вже три з половиною місяці, але на сьогоднішній день проблеми так і не вирішені", - заявила одна з мешканок будинку.

За її словами, внаслідок інциденту житла позбулися 150 чоловік – близько 40 сімей. Як підкреслила жінка, вирішили лише невелику частину питань на рівні районної адміністрації. Проте, основні питання досі у підвішеному стані.

Люди побоюються, що експертиза причин вибуху так і не розпочато, тому винного так і не вдалося встановити. Вони також відзначили, що ремонтники досі не почали роботи по зміцненню конструкції будівлі. Через це мешканці не можуть забрати речі зі своїх квартир.

Крім того, потерпілі кажуть, що не можуть отримати матеріальну допомогу, оскільки у них поки немає права власності на нові квартири.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, демонтажні роботи будівлі, що постраждали від вибуху на Позняках в Києві, будуть завершені до кінця цього року.

Вибух в десятиповерховому житловому будинку в Дарницькому районі Києва стався близько 10.00 21 червня. За попередніми даними, вибухнула газоповітряна суміш, що призвело до руйнування міжповерхових перекриттів четвертого, п'ятого, шостого та сьомого поверхів.

Випадок у домі на Позняках міг статися через недотримання технологій повірки лічильників – така основна версія слідства.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

61

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом