Верховний Суд скасував будівництво на території Павловського скверу

Будівництво у Павловському сквері в Києві не відбудеться, оскільки Верховний Суд остаточно скасував містобуди будівництво на вулиці Гоголівській, 32в.

Про це в середу, 29 квітня, повідомила ексдепутатка Київради Ольга Балицька у себе в Facebook.

"Тепер у забудовника немає двох головних документів на будівництво у Павлівському сквері. Крім того, така відміна МУО виключає будь-які наміри забудови, адже без них немає ніякої можливості відновити дію дозволу на будівельні роботи", – заявила екс-депутатка.

Так, за її словами, суддя зазначив законність перевірок ДАБІ, а також те, що будівництво висоток на вулиці Гоголівська, 32в не відповідає чинному Генплану.

Нагадаємо, що ще в листопаді 2019 року Держархбудінспекція здійснила документальну перевірку правомірності видачі містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки на вулиці Гоголівській, 32в у Шевченківському районі столиці. В ході перевірки встановлено невідповідність намірів забудови земельної ділянки з Генеральним планом Києва. Отже, за результатами позапланової перевірки прийнято рішення про скасування дії містобудівних умов і обмежень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на територію Павловського скверу поклали око кілька забудовників. Так, "Авіакомпанії" ВІТА "з 2003 року отримала земельну ділянку площею 0,22 гектара у Павлівському сквері терміном на 25 років. За адресою вул. Гоголівська, 32 повинна була вирости висотка. Але ДАБІ скасувала МУО, оскільки забудова суперечить функціональному призначенню ділянки. А нещодавно Апеляційний суд також підтвердив законність рішення ДАБІ.

У 2007 році столична влада пообіцяла дати під забудову територію на вул. Гоголівській, 26-28. На цій ділянці знаходиться колишній дитячий табір "Салют".

У грудні минулого року біля будівлі Міністерства культури пройшов мітинг, учасники якого вимагали захистити Обсерваторну гірку від забудови. Протестувальники вважають, що таким чином може постраждати зелена зона Павловського скверу і дитячого санаторію "Салют". Вони зажадали, щоб Мінкульт ініціював на засіданні уряду прийняття постанови, яка заборонила б видачу компаніям дозволів на забудову зазначених територій.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом