Василь Хмельницький хоче піти з будівельного бізнесу і продає частку в UDP

Один із власників UDP Василь Хмельницький збирається піти з будівельного бізнесу і продати свою частину акцій партнеру Андрію Іванову.

Про це повідомляє Mind, посилаючись на джерела в компанії.

Варто підкреслити, що Хмельницькому належить більша частина компанії – 65%. Відповідно 35% акцій - у Іванова.

Ще в листопаді минулого року Хмельницький заявив, що хоче повністю присвятити себе розвитку інноваційного парку UNIT.City, тому і збирається "зав'язати" з будівництвом.

"У мене до будівництва немає інтересу. Це як певний виток, як "Запоріжсталь" і все інше. Все, що хотів, я вже заробив – час створювати цінність для суспільства", - заявив бізнесмен в інтерв'ю українському Forbes.

Як повідомляється на сайті UDP, компанія була створена Хмельницьким і Івановим в 2002 році.

У грудні 2019 року управлінням UDP займається інвесткомпанія Quarter Partners, що належить Іванову. Президентом призначили Сергія Богословського, він курирує питання будівництва житлової та комерційної нерухомості. Хмельницькому при цьому належить більша частина компанії UDP.

Варто підкреслити, що будівництво UNIT.Home (бізнес-кампус при UNIT.City) на 90% взяла на себе компанія UDP. 10% - це інвестиції KAN Development.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівельна група "Ковальська" збирається інвестувати близько $70 млн у будівництво п'яти бізнес-центрів у технопарку Unit.City. входження в проєкт дозволить компанії закріпитися у статусі професійного девелопера комерційної нерухомості.

Як передбачається, всі об'єкти будуть сертифіковані за зеленим стандартом Leed Silver. Для розробки проєктів "Ковальська" залучила польське архітектурні бюро APA Wojcoechowski і міжнародну інженерну компанію TEBIN.

Забудовники:

UDP

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

151

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом