В "Житлоінвестбуд-УКБ" пройшли чергові обшуки

У кабінетах комунального підприємства "Житлоінвестбуд-УКБ" пройшли чергові обшуки. Тепер уже у справі про розкрадання коштів на закупівлі пасажирських ліфтів для житлових будинків у Києві.

Про це повідомили в пресслужбі столичної прокуратури у четвер, 16 вересня.

Як з'ясували співробітники правоохоронних органів, комунальники за останні два роки перерахували приватній фірмі майже 10 млн гривень за поставки пасажирських ліфтів. У свою чергу постачальник перерахував гроші на рахунки інших підприємств, нібито для купівлі запчастин до ліфтів. Але, слідство встановило, що ці організації не є виробниками відповідного обладнання, а операції носили фіктивний характер. Згодом кошти, отримані від "Житлоінвестбуд-УКБ", перевели у готівку.

"З метою встановлення обставин вчинення кримінального злочину в службових приміщеннях комунального підприємства і фірми-постачальника проводяться обшуки", – уточнили в прокуратурі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, перед цим прокуратура проводила слідчі дії в комунальному підприємстві "Житлоінвестбуд-УКБ" 17 серпня. Тоді правоохоронні органи приходили у справі про розкрадання коштів службовцями комунального підприємства під час проведення капітальних ремонтів дошкільних установ в Оболонському, Печерському, Дарницькому та Солом'янському районах. Так, у 2019 році з низкою компаній були укладені договори на загальну суму у 120 млн гривень. В результаті близько 30 млн гривень пішли на рахунки фіктивних підприємств.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

115

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом