В Україні запустили другий етап "єВідновлення"

Уряд України запускає другий етап державної програми "єВідновлення", якою можуть скористатися українці, чиє житло було знищено чи пошкоджено внаслідок агресії російських окупантів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Телеграм-каналі .

Отримані за програмою кошти можна витратити на будівництво будинку. У цьому випадку виплата коштів здійснюватиметься безпосередньо на рахунок. Можна також за допомогою житлового сертифіката купити квартиру або інше житлове приміщення.

"Розмір компенсації розраховуватиметься комісією за спеціальною формулою, що враховує регіон розташування знищеного об'єкта, рік забудови, площу тощо. Також розмір компенсації встановлюється на рівні не нижче вартості будівництва житла відповідної площі згідно з його місцезнаходженням", - уточнив прем'єр.

Крім того, подати заявку для отримання коштів за програмою "єВідновлення" можуть і ті, хто не мають застосунку "Дія" у смартфоні. Тепер можна буде звернутися до ЦНАПу чи до органу соцзахисту у своїй громаді, і там допоможуть заповнити заявку.

Також Уряд деталізував питання про оскарження дій чи бездіяльність комісій, які займаються обстеженням пошкодженого майна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості , на початку минулого місяця в Україні стартувала програма "єВідновлення" , яка передбачає виплату цільової грошової допомоги від держави на ремонт житла.

Отримані кошти можна витрачати виключно на будматеріали та послуги за ремонтні роботи. З цієї картки банк "пропустить" тільки ті платежі, які пройдуть за кодами МСС 1520 (підрядники в галузі будівництва), 5211 (лісо- та будматеріали) та 5231 (роздрібний продаж) скла, фарб, шпалер. Зняти кошти з картки "ЄВідновлення" або перевести їх на іншу картку теж буде неможливо.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

124

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом