В Україні вперше встановили вимоги щодо енергоефективності будівель

В Україні вперше встановили мінімальні вимоги щодо енергоефективності будівель, які були розроблені Мінрегіоном.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства у п'ятницю, 15 січня.

Як підкреслив глава відомства Олексій Чернишов, нововведення має позитивно позначитися на економіці України, оскільки дозволить більш раціонально використовувати енергетичні ресурси, а українці відповідно зможуть менше платити за комунальні послуги.

Так нові вимоги стосуватимуться нового будівництва та будинків в яких проводиться реконструкція або капітальний ремонт. Таким чином це дозволить проводити термоізоляцію будинків поетапно, а власники більш ефективно зможуть планувати свій бюджет.

У Мінрегіоні повідомили, що в Україні видали енергетичні сертифікати вже 6 тисячам будинків, при цьому більшість з них (близько 44%) мають найнижчий клас енергоефективності – "G". Водночас найвищий клас енергоефективності "А" мають лише 1,4% будівель.

З огляду на такий стан справ вчені за замовленням Міністерства на прикладі найбільш поширених видів будіель розрахували обгрунтовані та оптимальні показники енергоефективності.

У відомстві повідомили, що вимоги не поширюються на історичні будівлі, приватні домоволодіння, транспортні, енергетичні та військові об'єкти.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні в минулому році збільшили видачу сертифікатів енергоефективності будівель приблизно в чотири рази у порівнянні з 2019 роком.

З 1 грудня 2020 року оформлення сертифікатів відбувається за допомогою Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва та з присвоєнням реєстраційного номера.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

129

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом