В Україні впав показник введення житла в експлуатацію

В Україні у 2020 році введення житла в експлуатацію скоротилося на 47,9% у порівнянні з 2019 роком і склало 5,7 млн квадратних метрів.

Відповідні дані надала Державна служба статистики.

Згідно з наведеними даними, більшістю прийнятих в експлуатацію об'єктів нерухомості виявилися приватні будинки (53,8% – 3 млн квадратних метрів). На другому місці – багатоквартирні будинки (46,1% – 2,7 млн квадратних метрів), і на третьому – гуртожитку (0,1% – 5700 квадратних метрів)

Як зазначає Держстат, всього в минулому році ввели в експлуатацію 65 тисяч квартир, це на 48,1% менше показників 2019 року. Середня їх площа – 87,9 "квадратів".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на сайті Мінрегіону тривають обговорення проєкту постанови щодо удосконалення діяльності органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Глава відомства Олексій Чернишов підкреслив, що Мінрегіон вже отримав більше десятка пропозицій від фахівців, органів місцевого самоврядування, бізнесу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

134

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом