В Україні відновлять роботу е-системи у сфері будівництва

Мінрегіон та Мінцифри відновили роботу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Про це у четвер, 17 березня, повідомили у пресслужбі Держінспекції архітектури та містобудування.

Як розповів глава ДІАМ Семен Кривоніс, поновлення роботи е-системи пов'язане з дорученням президента Володимира Зеленського щодо відновлення економіки, виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері будівництва: реєстрації повідомлень про початок підготовчих та будівельних робіт, видачі сертифікатів про прийняття в експлуатацію.

У держінспекції зазначили, що такі послуги надаватимуться в областях, де станом на сьогодні не ведуться активні бойові дії. Так, йдеться про Вінницьку, Волинську, Дніпропетровську, Закарпатську, Івано-Франківську, Кіровоградську, Львівську, Одеську, Полтавську, Рівненську, Тернопільську, Хмельницьку, Черкаську, Чернівецьку та Житомирську області.

"Розгляд поданих замовниками документів відбуватиметься з урахуванням особливостей воєнного стану", - уточнили у ДІАМ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше ріелтори повідомляли, що купівля нерухомості в умовах воєнного часу несе масу загроз для покупців та продавців. Річ у тім, що з початку війни в Україні перестав працювати Держреєстр прав на нерухоме майно, який давав право укладати угоди з купівлі чи продажу житла. Водночас у Мін'юсті обіцяють, що у регіонах, де не відбуваються військові дії, може відновитись робота держреєстру.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом