В Україні розпочалися відновлювальні роботи

В Україні вже почали впроваджувати план відновлення зруйнованих об'єктів, всього він матиме три етапи.

Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає ВВС Україна.

За словами глави уряду, в Ірпені вже почали зводити тимчасові переправи на місці зруйнованого мосту. Після завершення бойових дій тут буде відновлено електро та водопостачання. Останній третій етап включає остаточне відновлення всіх об'єктів: як інфраструктури, так і житлових будинків.

Як наголосив Шмигаль, втрати України від вторгнення росії становлять приблизно трильйон доларів США. Проте прем'єр вважає, що всі втрати вдасться компенсувати за рахунок заарештованих кремлівських активів. Також зараз дуже важливою є фінансова допомога від західних партнерів та МВФ, без яких буде дуже складно виплачувати соціальні зобов'язання держави в умовах, адже значна частина економіки зупинилася чи знищена.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за даними Мінрегіону станом на кінець березня російські війська знищили в Україні близько 4,5 тисяч житлових будинків, 400 навчальних закладів, 150 медустанов, 100 підприємств. Точну кількість пошкодженої інфраструктури можна буде підрахувати після закінчення військових дій та розмінування території.

Також Кабмін спростив процедуру імпорту будівельної продукції для відновлення зруйнованих будівель та інших об'єктів. З'явилася можливість експорту будматеріалів із ЄС до України за спрощеною процедурою.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

174

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом