В Україні просів показник виконаних будівельних робіт

В Україні обсяг виконаних будівельних робіт станом на січень цього року скоротився на 11,2%, якщо порівнювати з січнем минулого року.

Відповідні дані наводить Державна служба статистики.

Так, загальний обсяг виконаних будівельних робіт склав 7,2 млрд гривень. Найбільш масштабне зниження було зафіксовано в будівництві інженерних споруд – 17,9%, на другому місці за темпами зниження виявилося житлове будівництво – 10,4%, а показник будівництва нежитлових приміщень знизився на 7,9%.

У Держстаті також повідомили, що частка нового будівництва в загальному обсязі виконаних будівельних робіт склала 43,1%, реконструкції та технічного переоснащення – 29,3%.

Варто підкреслити, що в трьох регіонах України спостерігалося зростання будівництва. Тут йдеться про Хмельницьку область – обсяг виконаних будівельних робіт склав 285,8 млн гривень (+128,1%), Харківську – 976,3 млн гривень (+14,9%) і Сумську – 88,7 млн гривень (+0,2%). В інших областях було зафіксовано зниження показників. Зокрема, в Києві він скоротився до 1,8 млрд гривень (падіння склало 18,2%).

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні вартість монтажно-будівельних робіт за 11 місяців 2020 року зросла на 3,2%, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2019 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом