В Україні продовжили держпрограму щодо забезпечення молоді житлом

Державна програма забезпечення молодих сімей житлом була продовжена українським урядом до 2023 року. Зміни вже внесли до постанови, а сам документ розмістили на сайті парламенту.

Про це повідомили в понеділок, 11 січня, в пресслужбі Держмолодьжитла.

Глава правління фонду Сергій Комнатний привітав рішення уряду, яке, за його словами, збереже механізм забезпечення молоді житлом. Він також висловив надію, що програму профінансують належним чином з держбюджету.

"Адже сьогодні левову частку навантаження за цією програмою несуть місцеві бюджети", - нагадав про ситуацію з кредитуванням Комнатний.

У фонді зазначили, що більшість молодих сімей не мають економічної можливості без підтримки держави отримати доступ на ринок житла. За даними Держстату, на квартирному обліку в місцевих органах влади перебувають понад 657 тисяч громадян, з них понад 68 тисяч – молодь.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні за дев'ять місяців 2020 року державними програмами отримали житло 400 сімей. Однак з державного бюджету було профінансовано лише один договір. Підводячи підсумок в Держмолодьжитла відзначили, що підтримка житлових програм з боку держави було вкрай незначною в минулому році.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом