В Україні медики зможуть брати квартири у лізинг під 5% річних

В Україні працівників медустанов забезпечать житлом за допомогою програми фінансового лізингу під 5% річних без авансового внеску.

Як повідомили у Міністерстві фінансів, перша угода між ПрАТ "Укрфінжитло" та МОЗ була підписана у вівторок, 16 листопада. За словами голови Мінфіну Сергія Марченка, наразі медики, які отримують зарплату з бюджету, можуть отримати житло у лізинг під 5%. Згодом такі угоди будуть підписані і з іншими відомствами, і житлом вдасться забезпечити військових, вчителів та інших бюджетників, у яких зарплати нижчі від ринкових і мало можливостей для вирішення житлових питань. Максимальний термін лізингу – 20 років. Як пояснив глава МОЗ Віктор Ляшко, бюджетники зможуть взяти у лізинг квартири, сплачуючи суму звичайної оренди, через деякий час отримати право власності на житло. Поки що влада планує придбати 12 тисяч квартир.

Перевагою такої програми є те, що договір фіксує ставку на весь період, і вона не змінюється.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, умови лізингової програми, які надає Українська фінансова житлова компанія на ринку нерухомості, були затверджені Кабінетом Міністрів 4 серпня.

У лізинг житло надається без першого внеску, не більше 21 "квадрату" на кожного члена сім'ї та додатково 10,5 "квадратів" на сім'ю, але не більше 94,5 "квадратів". Ставка тут буде 5%.

Серед додаткових умов – обмеження максимального середньомісячного доходу сім'ї в залежності від середньомісячної зарплати в регіоні. Також заявник та члени його сім'ї не повинні володіти нерухомістю, крім розміщеної на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, або ж сім'я повинна потребувати покращення житлових умов.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом