В окупованому Криму зносять висотку разом з речами мешканців

На території тимчасово окупованого Криму в селищі Парковому (Велика Ялта) зносять 15-поверховий будинок, з якого ще не встигли виїхати люди, там же залишилися і їх речі.

Як повідомляє місцеве видання "Новини Криму", окупаційна влада подала позов до суду, вимагаючи звільнити земельну ділянку по Парковому шосе, 21. Крім того, окупанти почали вимагати від мешканців будинку знести його за власні кошти. Як повідомляється, 15-поверхова висотка виросла на місці колишнього санаторію "Криворіжсталь".

Ялтинський міський суд 17 лютого ухвалив знести нібито незаконну споруду.

Мешканці розповідають, що до будинку почали звозити спецтехніку. При цьому яка саме служба займається знесенням, неможливо дізнатися, працівники приїхали без розпізнавальних знаків. Журналісти спробували дізнатися деталі у виконроба, однак той нічого не став говорити.

Одна з місцевих жительок допомагає друзям вивезти речі. За її словами, квартиру в цьому будинку вони купили ще у 2015 році. За документами нібито було все в порядку.

Тим часом, сам будинок відключили від електрики, і людям доводиться без ліфта зносити речі донизу. Робочі при цьому вже почали розбирати елементи фасаду.

Мешканці кажуть, що знесення будівлі виглядає досить дивно, оскільки 10 березня має відбутися ще одне судове засідання по даній справі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, для переселенців окупованого Криму побудують 500 квартир в Херсонській області. Президент Володимир Зеленський повідомив, що ніяких проблем з виділенням землі та будівництвом квартир немає.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

206

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом