В Одесі забудовник двічі намагався отримати дозвіл, вказавши невірні дані

У повідомленні про початок будівництва п'ятиповерхового житлового комплексу Граф на Катерининській в Одесі будівельною компанією "Екодім-2" вказані невірні дані, що робить його незаконним.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, це вже не перша спроба литовського забудовника Гердаса Дубріцкаса почати будівництво житлового будинку. Так, ДАБК скасував зареєстроване раніше повідомлення, зроблене через електронний кабінет. На цей раз Дубріцкас вирішив скористатися порталом "Дія".

Так, згідно із зазначеними даними, компанія "Екодім-2" збирається побудувати на вулиці Катерининській, 49 п'ятиповерховий будинок з мансардою. При цьому при реєстрації був вказаний клас наслідків незначний – СС1. Але згідно з правилами, з таким класом будуються чотириповерхові будинки. Будинки в п'ять поверхів – відносяться до категорії СС2.

Крім того, ділянка, на якій передбачається будівництво ЖК Граф на Катерининській, знаходиться в історичній частині міста. Для того, щоб почати роботи необхідно отримати додаткові дозволи у Департамента культури Одеської ОДА, чого також не було зроблено.

Глава міської ДАБК Олександр Авдєєв вважає, що з огляду на такі обставини необхідно розірвати договір оренди.

"Тому ми підготували відповідне звернення на ім'я першого заступника міського голови з проханням доручити це Департаменту комунальної власності, який уклав цей договір на підставі рішення сесії", - зазначив чиновник.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, одеський ДАБК за дев'ять місяців зафіксував понад 700 фактів незаконного будівництва. За словами Авдєєва, в цьому році спостерігається небувале зростання кількості незаконних будівництв, самозахоплень земельних ділянок та інших порушень у будівельній сфері.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом