В Одесі судитимуть поліцейського, який організував багатомільйонну схему з нерухомістю

Справу колишнього поліцейського, який організував в Одесі шахрайську схему з нерухомістю, було направлено до суду.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Одеської області.

Як уточнили в правоохоронних органах, колишній слідчий поліції в Одеській області займався розслідуванням злочинів, які були пов'язані з різними махінаціями на ринку нерухомості. Він володів достатнім багажем знань, щоб самому в результаті створити шахрайську схему. Для цього поліцейський привернув адвоката до реалізації задуманого.

Сама схема полягала в наступному: в документи вносилися недостовірні дані, потім вони реєструвалися в Держреєстрі прав на нерухоме майно на підставних осіб. Згодом житло перепродували.

Жертвами шахрая ставали люди, які купували квартири в тільки що побудованих житлових комплексах і не встигли оформити право власності. Вся інформація про таку нерухомість містилась у державному електронному реєстрі.

Як писали НЕРУХОМІ, згідно з інформацією прокуратури, опублікованій у вересні минулого року, злочинці заволоділи 18 об'єктами нерухомості на приблизну суму в 27 млн гривень. Цього разу в повідомленні прокуратури повідомляється, що сума збитків становить уже 9 млн гривень, а кількість квартир зменшилася до 10.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом