Колишній поліцейський зібрав ОЗУ, яке заволоділо 18 квартирами в Одесі

Колишній слідчий поліції Одеської області, який працював у службі по боротьбі з економічними злочинами, спланував і втілив у життя злочинну схему з заволодіння низки об'єктів нерухомості в Одесі.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури.

У четвер, 17 вересня, прокурори Одеської обласної прокуратури спільно зі слідчими ДБР і за силової підтримки співробітників управління стратегічних розслідувань в Одеській області затримали організатора та учасників злочинної групи, до якої входив також діючий адвокат.

Як повідомили правоохоронці, схема полягала в тому, що на підставі документів, до яких вносилися недостовірні відомості, об'єкти нерухомості реєструвалися у Державному реєстрі прав на нерухоме майно на підставних осіб. Ті, в свою чергу, реалізовували їх третім особам.

Всього з лютого 2018 року спільники незаконно заволоділи мінімум 18 об'єктами нерухомості в Одесі (в основному, у новобудовах) на загальну суму понад 27 млн гривень.

Під час обшуків були вилучені правовстановлюючі документи на нерухомість, довіреності, зброя, грошові кошти в сумі 23 тисяч доларів і ювелірні вироби з дорогоцінних металів. Серед виявлених речових доказів - печатка нотаріуса РФ.

Затриманим повідомлено про підозру у шахрайстві з нерухомістю за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Перевіряється їх причетність до скоєння інших злочинів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влітку в Одесі затримали банду, яка займалася шахрайством з нерухомістю. За даними слідства, її члени привласнили квартири та інші приміщення на 14 мільйонів гривень.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

74

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом