В Одесі судитимуть банду, яка катувала своїх жертв і заволоділа 15 квартирами

Справа організованого злочинного угруповання, яке в Одесі відбирала квартири, і члени якої катували людей, було направлено до суду.

Про це повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Як встановило слідство, банда діяла з 2016 по 2018 роки. Як правило її жертвами ставали самотні люди. Злочинці відбирали квартири та нежитлові приміщення, що знаходилися в іпотеці. Також бандити полювали за житлом померлих людей, у яких не було родичів.

За даними слідчих, в справі фігурують випадки з викраденням людей. Жертв утримували в полоні, піддавали тортурам, вимагаючи переписати на підставних осіб право власності на житло. Наприклад, 31-річного одесита викрали посеред вулиці, погрожуючи йому зброєю.

До угруповання входило до десяти чоловік віком від 29 до 50 років. Їм інкримінується шахрайство, підробка документів, розбій і викрадення людей.

За два роки ОЗУ заволоділа 15 об'єктами нерухомості. Частину продали за фіктивними документамиє. Всього мали заробити на цьому понад 16 млн гривень. 8 квартир вдалося заарештувати.

В ході обшуку правоохоронці виявили кілька десятків мобільних телефонів, комп'ютери, банківські картки на третіх осіб, боргові розписки, копії документів на нерухомість, візитки нотаріусів, копії паспортів, балаклави та інші докази злочинної діяльності.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, колишній поліцейський зібрав ОЗУ, яке також спеціалізувалась на квартирах в Одесі. Всього з лютого 2018 року спільники незаконно заволоділи мінімум 18 об'єктами нерухомості (в основному, в новобудовах) на загальну суму понад 27 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

72

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом