В Одесі суд заборонив будівництво ЖК Бісквітний, який вже встигли побудувати

П'ятий апеляційний адмінсуд заборонив проводити будівництво житлового комплексу Бісквітний в Середньофонтанському провулку, 3 в Одесі.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, такі заходи були застосовані в якості забезпечення позову про скасування дозволу на будівництво, виданого міським ДАБК. Наразі житловий комплекс добудований і робітники займаються оздоблювальними роботами. Введення в експлуатацію будинку заплановано на 1 квартал 2021 року. До цього ДАБІ в Одеській області анулювала зареєстрований міським ДАБК дозвіл, але будівельні роботи все одно тривали.

Ще у вересні 2019 року міський ДАБК зареєстрував дозвіл на будівництво. Але вже в лютому 2020 року ДАБІ в Одеській області його анулювала. Однак, міському ДАБК це чомусь не сподобалося, і він вирішив оскаржити скасування в суді. Дуже дивно, чому міський ДАБК вирішив виступити на стороні забудовника і просити суд визнати позапланову перевірку обласними інспекторами протиправною. Проте суд підтримав позицію міського ДАБК. А ось 23 грудня 2020 року Верховний Суд України задовольнив касаційну скаргу ДАБІ в Одеській області і знову направив розгляд справи до апеляційного суду.

Варто підкреслити, що проти будівництва цього ЖК активно виступають жителі сусідніх будинків. Бісквітний побудований впритул до дореволюційного будинку в провулку Садовому, 10. За словами жителів двоповерхівки, через сусіднє будівництво їхній будинок пішов тріщинами, у двір летить сміття, а під час сильного вітру зі стіни зірвалися залізні конструкції і проломили дах.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, одеський ДАБК вже не вперше стає на захист скандальних об'єктів. Наприклад, під час розгляду П'ятим апеляційним адміністративним судом справи щодо будівництва ЖК Простір на Маячному ДАБК теж виступив на стороні забудовника, підтримавши його позицію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

74

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом