В Одесі суд дозволив не платити штраф за руйнування пам'ятника архітектури

За незаконне будівництво в ході реконструкції одеського пам'ятника архітектури, розташованого на Приморському бульварі, 7 (один з "напівциркульних" будинків) був оштрафований Міністерством культури власник будівлі Руслан Терпал. Однак суд скасував штрафні санкції проти бізнесмена.

Як повідомляє Думська, Одеський окружний адміністративний суд скасував 358 тисяч гривень штрафу, які мав сплатити власник пам'ятки архітектури, будівлі, побудованої на початку XIX століття.

Як зазначається, штрафні санкції були застосовані через незаконне будівництво мансарди та ліфта. Також власник будівлі повинен був зупинити всі будівельні роботи. Втім, припис про зупинку видався тоді, коли будівництво за фактом вже завершилося.

Як зазначає видання, суд саме припис залишив в силі, анулювавши лише штраф. Приводом для цього нібито послужило те, що постанову про штраф підписала заступник міністра Світлана Фоменко, яка на той момент була звільнена.

Будівельні роботи в будівлі на Приморському бульварі, 7 почалися ще в 2019 році. Власник будівлі заперечував, що буде надбудована мансарда.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі пам'ятник архітектури на Дерибасівській, 1 опинився під загрозою руйнування через незаконну реконструкцію квартири.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

107

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом