В Одесі продають два старовинних маєтки – пам'ятки архітектури

В Одесі збираються продати два старовинних особняка, які були побудовані в кінці XIX і початку XX століть і обидва є пам'ятками архітектури місцевого значення.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, йдеться про особняк Менделевича на вул. Маразліївській, 18 і про особняк Єрмила Запорожченка на вул. Затишній, 7. Першу будівля намагаються продати з 2019 року. За цей час ціна на неї впала з$ 2,5 млн до $ 2 млн. З особняком Запорожченко ситуація склалася навпаки: в 2019 році його виставили на продаж за $700 тисяч, а зараз його ціна становить $1 млн.

Зауважується, що обидві будівлі мають величезну історичну цінність, один з них навіть "знявся" у фільмі "Бій на перехресті". Зараз особняки знаходяться у напівзруйнованому стані і є велика ймовірність, що новий власник не стане їх відновлювати, а зруйнує остаточно, щоб на цьому місці звести житлові висотки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в агентстві, яке розмістило взимку оголошення про продаж особняка на вулиці Затишній, 7 повідомили, що вказаний об'єкт можна реконструювати в п'ятиповерховий будинок з мансардою. Зараз нерухомість належить голові фармацевтичної компанії "Інтерхім" Анатолію Редеру. Ділянку і будинок оцінили в $1 млн.

Особняк на Затишній був побудований у 1909 році. Спроєктував будівлю архітектор Юрій Дмитренко на замовлення Єрмила Запорожченка, про якого свого часу писав Валентин Катаєв в своїх творах. У 1991 році дому надали статус пам'ятки архітектури.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

163

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом