В Одесі впритул до пам'ятника архітектури побудують житловий будинок

В Одесі виставили на продаж будинок всередині двору особняка Менделевича на вул. Маразліївській, 28 (Приморський район).

Згідно оголошенням, домоволодіння продається під будівництво за $300 тисяч. Це 10-поверхова будівля, яка стоятиме впритул до пам'ятки архітектури маєтка Менделевича. Як повідомляють місцеві ЗМІ, власники будівлі всередині двору продають домоволодіння під реконструкцію.

Зазначимо, что на офіційному сайті містобудівного кадастру відсутні будь-які дані з цього будівництва.

Фасадний сірий будинок, біля якого планується будівництво, – це пам'ятка архітектури місцевого значення маєток Юхима Менделевича. Ця красива будівля побудована в стилі неоренесансу, має два поверхи і житловий напівпідвал. Тепер же на його тлі виросте безглузда 10-поверхова будівля, що буде порушувати гармонійний вигляд пам'ятника архітектури.

Тим часом, поруч на вул. Маразліївській, 18 знаходиться ще один маєток Менделевича, який в січні 2020 року виставили на продаж за $2 млн. Згідно з документами, планується реконструкція маєтку під 6-поверховий готель. Тобто це вже другий маєток Менделевича, який буде знищений забудовником. Якби пам'ятник архітектури на вул. Маразліївській, 28 теж був непридатним для проживання, то і він, без сумніву, пішов би під забудову.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі збираються побудувати новий торговий центр на розі Дерибасівської та Червоного провулка, з відтворенням фасаду колишнього готелю "Спартак".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом