У центрі Одеси хочуть побудувати ТЦ під виглядом реконструкції знесеної будівлі

В Одесі збираються побудувати новий торговий центр на розі Дерибасівської та Червоного провулка, з відтворенням фасаду колишнього готелю "Спартак".

В дозвільних документах на будівництво, які видали компанії ОДС Рент Груп, йдеться, що це реконструкція нежитлових приміщень першого та підвального поверхів в провулку Червоному, 4 під ТЦ з розширенням за рахунок добудови на вул. Дерибасівській, 25 з відтворенням фасаду колишнього готелю "Спартак".

Як повідомляють місцеві ЗМІ, спочатку містобуди видавалися для нового будівництва торгового центру на вул. Дерибасівській, 25. Це було ще в лютому 2020 року. Потім, в травні 2020 року, замовник переграв сценарій і вирішив провести все те ж нове будівництво, тільки під виглядом реконструкції.

Відзначимо, що недавно ДАБК таки анулював виданий дозвіл. Тим часом забудовника ця обставина не зупинила. Будівельна компанія вирішила-таки "реконструювати" раніше знесений будинок і готель. Підкреслимо, що на цьому місці вже багато років проходить ярмарок.

Наразі приміщення на першому поверсі площею 77,2 кв.м. та підвал площею 524 кв.м. за цією адресою знаходяться у власності ОДС Рент Груп. Реєстрація права була оформлена у травні 2020 року.

Статутний капітал компанії – 18,3 млн гривень, власником є столичний адвокат Олександр Пінчук і дві компанії: Ріел Проєкт (теж належить Пінчуку) і одеська Окс Кепітал.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, дана нерухомість фігурувала раніше в кримінальних провадженнях.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

93

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом