В Одесі комунальники спиляли легендарну "Пушкінську тополю". фото

В Одесі працівники комунальних служб "кронували" відому канадську тополю, що росте у дворі будинку на вулиці Торговій, 17.

Як повідомляє Думська, це дерево є місцевою пам'яткою, до нього екскурсоводи приводять туристів. Про подію стало відомо після повідомлення краєзнавця Олександра Бабича у соцмережах.

За його словами, це двохсотлітнє дерево було висотою близько 50 метрів і шириною в півтора метри. Місцеві називають його "Пушкінською тополею".

Держава взяла під охорону дерево ще у 1983 році. Тепер комунальники спиляли верхівку тополі, залишивши лише стовбур заввишки у п'ять метрів. Екоактивіст Владислав Балинський заявляє, що дерево тепер проживе максимум роки три.

За його словами, пошкодження більше третини скелетних гілок кваліфікується як пошкодження до ступеня "не зупинки зростання". За це передбачено покарання аж до кримінального.

Згідно з однією з легенд, російський поет Олександр Пушкін з цієї тополі залазив у вікно до дружини комерсанта Резніча. За іншою версією поет просто посадив це дерево.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, під час будівництва нового ресторану швидкого харчування МакДональдс в Одесі в районі автовокзалу робочі закатали в бетон живе дерево.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

136

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом