В Одесі готуються до демонтажу друкарні Фесенка

В Одесі таки приступили до демонтажу будівлі на Рішельєвській, 47/49, де раніше розташовувалася знаменита друкарня Юхима Фесенка, цілісність якої намагалися довгий час відстояти одесити.

Як повідомляє Укрінформ, 3 серпня на місце підвезли важку будівельну техніку, в тому числі і автокран для демонтажних робіт. Мешканка сусіднього будинку Лілія Андрющенко викликала на місце співробітників поліції, проте ті не стали заважати забудовникові. У свою чергу представник будівельної компанії Олег Лавренюк повідомив, що на ділянці поки йдуть підготовчі роботи, на які не потрібно отримувати дозвіл від органів місцевої влади.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Департамент культури Одеської ОДА 3 червня вручив припис, яким заборонялося проводити будь-які будівельні роботи на Рішельєвській, 47/49. Однак вже 14 червня Одеський окружний адміністративний суд тимчасово скасував це розпорядження, поки не буде узгоджена проєктна документація і отримано письмовий дозвіл від органу охорони. Таким чином, хоча суди по цій справі не завершились, будівельникам фактично дозволили проводити демонтаж. Таким же чином суд скасував і приписи Мінкульту, аргументувавши це тим, що за час простою забудовник несе матеріальні збитки.

Як відомо, на цій ділянці компанії "Одеса-Сіті" і "Мартен-Груп" збираються побудувати шестиповерховий житловий комплекс з паркінгом.

За даними порталу YouControl, засновником "Одеса-Сіті" є офшорна компанія "УППА Файненс ЛТД", якою керують Вадим Шульман з Ізраїлю і житель Одеси Олександр Друмов.

За даними ЗМІ фірма пов'язана з компанією "Рост" зі сфери впливу мера Геннадія Труханова. Нещодавно також стало відомо, що Інтерпол зняв з розшуку Шульмана. Повідомляється, що бізнесмен свідчив проти свого колишнього партнера Ігоря Коломойського у ФБР.

Друкарня Фесенка відома тим, що у роки УНР друкувала першу українську валюту. Будівлю звели у 1841 році. На думку культурознавців, об'єкт – це не просто архітектурна пам'ятка, він є величезним культурним спадком.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

129

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом