В Одесі будуть ловити ріелторів, які "допомагають" з влаштуванням до школи

В Одесі агентства, що займаються продажем і орендою нерухомості, за певну плату почали "допомагати" з влаштуванням дитини у потрібну школу.

Про це в п'ятницю, 2 квітня, написала глава Департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич у себе в Facebook.

"Цікавий бізнес розгорнули окремі агентства нерухомості в Одесі. Називається "реєстрація договорів оренди", - написала чиновниця.

За її словами, ріелтори укладають "липовий договір" оренди, допомагаючи таким чином батькам влаштувати дитину у бажану школу. У зв'язку з цим, в навчальних закладах Суворовського та Київського районів виникли певні складнощі, пов'язані з "напливом" майбутніх школярів.

Як повідомила Буйневич, за таку послугу ріелтори можуть попросити $300. Щоб вирішити проблему, що склалася, договори оренди будуть ретельно тепер перевірятися правоохоронними органами.

"Ми будемо дуже просити перевірити правдивість цієї інформації. Тому що це просто знущання над нашими школами", - розповіла глава Департаменту освіти.

Вона звернулася до керівництва агентств, щоб ті провели бесіди зі своїми підлеглими і пригрозила наслідками для бажаючих легкої наживи. Кому стане відомо про подібні шахрайські схеми, Буйневич закликала звертатися відразу до поліції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно з даними Центру зайнятості Києва, в столиці найвищі зарплати пропонують ріелторам – близько 25 тисяч гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом