В історичній частині Одеси затівають нове будівництво

В історичному ареалі Одеси на Ланжеронівській 2/1 на місці колишніх хлібних складів, побудованих у XIX столітті, збираються звести готель з апартаментами.

Держархбудінспекція 12 липня видала замовнику – компанії "ТрансРегіонІнвест-Україна" – дозвіл на будівництво. Як зазначається в документах, тут має розпочатися будівництво готелю апартаментного типу з торговельними приміщеннями, за рахунок знесення нежилого будинку, розміщеного на земельній ділянці, який орендує вищевказана організація. Генпідрядником будівництва виступає компанія "Картіс Білдінг".

Цільове призначення земельної ділянки – для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будівель, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов'язаної з отриманням прибутку). Нову будівлю спроєктували п'ятиповерхово, загальною площею 1930 кв.м. на 20 апартаментів. Також передбачено благоустрій прилеглої території.

Разом з тим, як повідомляє Думська, під виглядом готелю тут хочуть побудувати звичайний житловий будинок. За даними видання, цей район Одеси останнім часом почали активно забудовувати.

Проєкт розробили в ТОВ "ПСК" Альянс ". Ця компанія відома тим, що також розробила проєкт нової будівлі замість старовинної друкарні Юхима Фесенка, що викликало в підсумку великий скандал в Одесі.

Згідно з даними YouControl, компанія "Трансрегіонінвест-Україна" була заснована більше 16 років тому. Бенефіціаром і засновником фірми значаться компанії з обмеженою відповідальністю "Алісенса Інвестментс ЛТД" – з реєстрацією у кіпрському офшорі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі апеляційний суд 1 липня ухвалив знести чотириповерховий паркінг, який розташований у дворі готелю "Чорне море" на Рішельєвській, 59, який був побудований з порушеннями. Його так і не ввели в експлуатацію, але тим не менш активно використовували.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

144

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом