В історичній частині Херсона замість проведення реконструкції будують п'ятиповерхівку

У Херсоні, в історичній частині міста, на вулиці Гоголя замість реконструкції кафе "Мангал" почали будувати п'ятиповерховий будинок.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, питання незаконного будівництва розглядалося під час засідання міської комісії з питань архітектури, містобудування, естетики, реклами та охорони історичного середовища.

Згідно із заявою, новобудову на вулиці Гоголя почали зводити практично впритул до житлового будинку. Начальник херсонського ДАБК Ростислав Маршак повідомив, що у забудовника є декларація про початок робіт. Однак, пізніше, під час обговорення даного питання, з'ясувалося, що призначення будівництва в реєстрі не збігається з даними в декларації про початок будівництва, де вказано, що відбувається реконструкція кафе під житловий будинок.

Як виявилося, кафе знесли повністю, на його місці вирили котлован під фундамент. Таким чином, фактично почали нове будівництво.

У свою чергу глава ДАБК повідомив, що його співробітники не можуть зараз здійснити контроль незаконного будівництва через реформи галузі. Тому на засіданні комісії прийняли рішення звернутися до народних депутатів посприяти питанню з реорганізацією Держархібудконтролю. Також вирішили передати питання щодо цього об'єкта на розгляд ТСК, яка займається проблемами корупції в будівництві.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві будівлі старовинного сухарного заводу знесуть повністю під виглядом реконструкції. Згідно з проєктом тут виросте восьмиповерховий офісний центр. Активісти, які намагалися врятувати старовинні будівлі, побоюються, що від рук будівельників може постраждати і Бактеріологічний інститут, що стоїть поруч.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом