В Іспанії розробили котедж для життя на карантині. Фото

В Інституті сучасної архітектури Каталонії (IAAC) розробили проєкт сучасного незвичайного будинку, який "ідеально має підійти для життя на карантині".

Як повідомляє Archdaily, над проєктом Voxel Quarantine Cabin працювали студенти та викладачі інституту. Це дерев'яний будиночок, він буде розташовуватися у природному парку Серра-де-Кольсерола. Його головна особливість – на будівництво пішло всього близько п'яти місяців. Для цього використовувалися 40 сосен. Колоди нарізали на трисантиметровим дошки і сушили їх потім протягом трьох місяців.

Котедж розрахований на проживання однієї людини і для цього його обладнали всім необхідним, щоб провести 14 днів у самоізоляції. Він оснащений сонячними батареями, системами збору і фільтрації дощової води, а дах зробили оформленим у вигляді невеликого саду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Нідерландах розробили екологічний будинок, який на 90% складатиметься з картону. Проєкт отримав назву Wikkelhouse. Такий еко будинок здатний прослужити від 50 до 100 років. Він модульний, складається з клеєного картону.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом