В Європі почали заселяти будинки, надруковані на 3D-принтері. Фото

В Ейндховені (Нідерланди) заселили перший в Європі будинок, який був побудований за допомогою 3D-друку.

Як повідомляє місцеве видання NLTimes, таке житло повністю відповідає будівельним нормам і є завершеною спорудою великого проєкту з п'яти будинків. Житло є одноповерхову споруду, складену з деталей, надрукованих на 3D-принтері, розташованому в Ейндховені. промисловий 3D-принтер створив ці елементи шляхом екструзії цементоподібної суміші з сопла. Весь процес друку всіх складових житлового будинку зайняв приблизно 5 днів.

Архітектори спроєктували будинок у вигляді каменю неправильної форми. Невеликі труднощі виникли при роздруківці похилих стін. Але робочі освоїли методику й інші будинки будуть виготовлятися значно швидше.

Відзначається, що оренда такого будинку обійдеться мешканцям у 800 євро на місяць.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в американській пустелі в штаті Каліфорнія компанії Palari і Mighty Buildings прибудують новий район до міста Ранчо Міраж, будинки в якому будуть надруковані на 3D-принтері.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

249

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом