В американській пустелі за допомогою 3D-принтера побудують цілий район. Фото

В американській пустелі у штаті Каліфорнія компанії Palari та Mighty Buildings добудують новий район до міста Ранчо Міраж, будинки в якому будуть надруковані на 3D-принтері.

Як повідомляє Dеzeen, масштабне будівництво має розпочатися в кінці цього року і закінчитися вже наступної весни. За цей час встигнуть звести 15 будинків з екологічно чистих матеріалів з нульовим споживанням енергії. Живити їх будуть сонячні батареї. Частина будинків буде оснащена акумуляторами Tesla Powerwall.

Площа будинків складе 135 "квадратів". У кожному буде по три спальні та дві ванні кімнати.

3D-принтер буде знаходитися на заводі в Окленді. Там надрукують "деталі" для нових будинків, а на місці вже їх збиратимуть, немов конструктор. Матеріал, що використовується для друку, твердне майже відразу. Це дозволяє додавати дах, шари ізоляції і зовнішні елементи за один прийом.

У внутрішньому дворику біля кожного будинку буде розташовуватися басейн і вільний простір, на якому майбутні господарі зможуть встановити все, що їм заманеться: від джакузі до майданчика для барбекю.

Ціни будуть варіюватися від $595 тисяч до $ 950 тисяч. За максимальну вартість на ділянці обладнують гостьовий будиночок з двома спальнями та ванною кімнатою. Проєкт розрахований на людей з високим доходом, але є ймовірність що незабаром візьмуться за будівництво будинків для більш бідного населення.

Варто підкреслити, що Каліфорнія є одним з найбільш густонаселених штатів в США і питання з житлом тут досить гостре. Влада вважає, що за допомогою 3D-принтера зможуть частково вирішити проблему.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в містечку Калвертон, яке знаходиться в штаті Нью-Йорк, за допомогою 3D-принтера побудували житловий будинок протягом 8 днів. Цього разу принтер відливав бетоном блоки і, таким чином, виконував роботу будівельників. На будівництво стін пішло всього 48 годин.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

130

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом