Урядовий комітет не підтримав законопроєкт про ріелторів

Законопроєкт "Про ріелторську діяльність", який викликав резонанс у суспільстві, в результаті не був підтриманий урядовим комітетом.

Про це написав у своєму телеграм-каналі міністр КМУ Олег Немчінов.

"У зв'язку з пропозицією авторів законопроєкту ріелторські послуги зможуть надавати тільки професійні суб'єкти ріелторської діяльності – агенти та брокери, а звичайні громадяни не зможуть здавати свою нерухомість в оренду або продавати її. Урядовий комітет не підтримав такий законопроєкт", – написав Немчинов.

Зазначимо, що законопроєкт №3618, крім надання ексклюзивного права професійних учасників ринку, пропонує вносити інформацію про операції з нерухомістю до реєстру. Без запису в реєстрі, власник не зможе розпоряджатися своїм майном, а нотаріуси не зможуть посвідчити договір купівлі-продажу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, забудовники впевнені, що в законопроєкті про ріелторську діяльність міститься норма про збір інформації без достатнього контролю, що дасть можливість здійснювати масштабні шахрайські дії. Зокрема, про це заявив віцепрезидент холдингової компанії Київміськбуд Степан Кударенко.

Тим часом, в Нотаріальній палаті України дійшли до висновку, що цей законопроєкт суттєво втручається у процедури відчуження та передачі в оренду об'єктів нерухомості і не може бути прийнятий в поточній редакції.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

110

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом