Уряд збирається продовжити програму "теплих кредитів" на наступний рік

Уряд планує продовжити програму "теплих кредитів" і на наступний рік, заклавши відповідні витрати в проєкт Держбюджету.

Про це розповіла у четвер, 17 вересня, в.о. міністра енергетики Ольга Буславець, передає Укрінформ.

За її словами, для підтримки заходів з енергоефективності існує не тільки Фонд енергоефективності, а й програма відповідних заходів – "теплі кредити" для населення.

Вона нагадала, що тільки за цей рік в енергомодернізації інвестували 1 млрд грн, і третина цієї суми була компенсована з державного бюджету. Буславець стверджує, що заходи з енергоефективності допомагають знизити комунальні платежі на 20-40%.

В.о. міністра зазначила, що минулого тижня, перед внесенням проєкту держбюджету до Верховної Ради, в Кабміні проговорювали необхідність продовження державної цільової програми "теплих кредитів" ще на рік.

В уряді вважають, що це дуже ефективна і соціально спрямована програма. У свою чергу, прем'єр-міністр Денис Шмигаль погодився при доопрацюванні бюджету закладати кошти на ці цілі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в липні Держенергоефективності виплатило 104,1 млн грн відшкодування за "теплими кредитами", залученими населенням і ОСББ.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

58

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом