У липні українцям відшкодували понад 100 млн гривень за "теплими кредитами"

У липні Держенергоефективності виплатило 104,1 млн грн відшкодування за "теплими кредитами", залученими населенням і ОСББ.

Про це в середу, 22 липня, повідомили в пресслужбі організації.

Зокрема, в рамках програми компенсували:

- 72,2 млн грн - домогосподарствам, які впровадили енергоефективні заходи в приватних будинках;

- 30,9 млн грн - ОСББ і ЖБК, які реалізували загальнобудинкові заходи з енергозбереження;

- майже 1 млн грн - сім'ям, які встановили твердопаливні котли.

Кошти з державного бюджету спрямовано на рахунки банків - Ощадбанку, Укргазбанку, ПриватБанку, Укрексімбанку - для подальшого перерахування позичальникам "теплих кредитів".

"Завдяки участі у програмі сім'ї отримують реальну допомогу, що дозволяє зняти фінансове навантаження при термомодернізації та швидше підготуватися до опалювального сезону", - заявив в.о. голови Держенергоефективності Костянтин Гура.

В цілому, за цей рік з державного бюджету учасникам програми вже відшкодували 142,4 млн гривень.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, в червні 2020 році українські сім'ї залучили понад 270 млн грн "теплих кредитів" для підвищення енергоефективності власного житла, що на 50 млн менше, ніж минулого місяця. А всього в цьому році вони залучили понад 665 млн грн.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

56

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом