Уряд розпорядився завершити будівництво метро на Виноградар

Будівництво метро в Києві від станції метро "Сирець" на масив Виноградар буде завершено.

Необхідне для цього рішення було прийнято під час засідання Кабінету міністрів в середу, 16 грудня.

Згідно з постановою уряду, підряднику виплатять 95% вартості зазначених за контрактом робіт на термін не більше 34 місяців, замість 24. Відповідні корективи внесли через форс-мажорні обставини внаслідок карантинних заходів та епідемії коронавірусу.

Нещодавно мер столиці Віталій Кличко під час інспекційного візиту зазначив, що будівництво метрополітену йде за графіком.

"Роботи відбуваються на всіх шести будмайданчиках нової ділянки метрополітену. Там вже перенесли тепломережі та продовжують винесення інженерних мереж з-під ділянок будівництва метрополітену", – заявив голова міста.

За його словами, нові станції метро на цій гілці планують відкрити в кінці 2021 року. Зараз побудували трохи більше третини всієї довжини. Роботи з добудови зеленої гілки ведуться з серпня 2020 року. Договір з Київметробудом на 6 млрд гривень підписали в листопаді.

Раніше НЕРУХОМІ писали, що кияни поскаржилися на аварійність будинку на проспекті Правди через будівництво метро на Виноградар: від будівлі постійно відпадають частини стін та штукатурки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

81

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом