У столиці через будівництво метро на Виноградар руйнується житловий будинок

Кияни поскаржилися на аварійність будинку на проспекті Правди через будівництво метро на Виноградар: від будівлі постійно відпадають частини стін і штукатурки.

Як повідомляє Киеввласть, заступник голови постійної комісії Київради з питань регламенту і депутатської етики Наталія Маслова попросила главу КМДА зміцнити тріснуту фасадну стіну будинку по просп. Правди, 35-А в Подільському районі Києва.

"За словами жителів, у зв'язку з будівництвом метро на Виноградар, на фасадній стіні будинку утворилася тріщина (як зовні, так і всередині будинку) і відходить зовнішня фасадна стіна від сходових прольотів. Після неодноразових технічних обстежень будівельних конструкцій та інженерних мереж будинок визнаний аварійним і непридатним до експлуатації. Постійно від будинку відпадають частини стін і штукатурки", – йдеться у зверненні депутата.

За словами Маслової, неодноразові звернення в обслуговуючу організацію мешканців будинку, в якому проживають сім'ї з маленькими дітьми і пенсіонери, не принесли результату.

Депутат попросила Віталія Кличка провести повторне комісійне обстеження будинку з залученням ініціативної групи його мешканців і вирішити питання щодо зміцнення стіни і фундаменту будинку, а в разі неможливості проведення зазначених робіт дати рекомендації щодо подальших дій жителям аварійного будинку.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві під час будівництва метро на Виноградар звалився автокран. Інцидент стався в четвер, 9 липня, у другій половині дня.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом