Уряд розгляне питання про продовження експериментального проєкту в будівництві

Кабінет міністрів в середу, 25 листопада, розгляне питання про продовження експериментального проєкту в будівництві.

Йдеться про постанову "Про реалізацію експериментального проєкту щодо впровадження першої черги Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва", яке було розроблено Мінцифри та Мінрегіоном.

Експериментальним проєктом передбачено створення та внесення відомостей до Реєстру будівельної діяльності першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Йдеться про документи, які дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, прийняття в експлуатацію, отримання містобудів тощо.

Спочатку передбачалося, що на постійній основі електронна система має запрацювати з 1 грудня 2020 року.

На думку глави Мінрегіону Олексія Чернишова, введення Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва є одним із дієвих кроків у реформуванні системи органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Це дозволить мінімізувати контакти користувачів системи з посадовими особами, що знизить корупційні ризики.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Мінцифри відкрило дані про декларативні та дозвільні документи з Реєстру будівельної діяльності. За словами глави Міністерства Михайла Федорова, вся інформація актуальна, структурована та захищена від несанкціонованих змін.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

72

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом