Влада відкрила дані з Реєстру будівельної діяльності

Міністерство цифровий трансформації відкрило дані про декларативні та дозвільні документи з Реєстру будівельної діяльності, який заробив на початку липня в рамках реалізації Єдиної державної електронної системи в галузі містобудування.

Про це написав віце-прем'єр-міністр - міністр цифровий трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook.

Він додав, що вже опубліковані дані більш 27 тис. декларативних і дозвільних документів. За словами Федорова, в новому реєстрі даних розширено перелік полів, де вказана інформація, раніше доступна тільки на папері, а також розміщені унікальні ідентифікатори, які прив'язують до об'єкта будівництва всі дозвільні документи. Крім цього, всі дані опубліковані з координатами, що дозволяє з точністю виявити об'єкт будівництва.

Міністр зазначив, що вся інформація актуальна, структурована і захищена від несанкціонованих змін. Дані щотижня публікуються в текстовому форматі Json.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Кабінет міністрів України прийняв рішення з 6 липня 2020 року ввести в дію першу чергу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, яка передбачає введення нового Реєстру будівельної діяльності замість Реєстру Держархбудінспекції (ДАБІ).

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

57

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом