Укрбуд викрили на будівельних схемах у Чорнобильській зоні: справа на мільярд

Служба безпеки України викрила керівництво державної будівельної корпорації Укрбуд на мільйонних зловживаннях під час тендерів на будівництво об'єктів зберігання радіоактивних відходів на території зони відчуження.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Оперативники спецслужби встановили, що в угоді задіяні ТОВ "БК "Укрбудмонтаж" і ЗАТ "Укренергомонтаж", які входять до складу Укрбуду.

Протягом 2017-2018 років ці компанії перемогли в низці державних закупівель, оголошених ДСП "Чорнобильська АЕС" і ДП "НАЕК "Енергоатом".

Йдеться про будівництво 4-х ядерних об'єктів у Чорнобильській зоні: централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива, комплекси інженерно-технічних систем фізичного захисту і радіаційного контролю та завод із переробки рідких радіоактивних відходів.

Загальна сума тендерів на будівництво цих об'єктів склала 1,1 мільярда гривень.

Водночас проведена СБУ перевірка показала, що Укрбудмонтаж і Укренергомонтаж грубо порушили вітчизняне законодавство та виграли торги неправомірно: фірми вступили в змову для маніпулювання цінами та усунення конкурентів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Укрбуд буде судитися з компанією, яка вирішила добудовувати його проблемні об'єкти. Йдеться про ЖК КРІСТАЛ ХАУС і ПАРКОВА ДОЛИНА, будівництво яких заморожено з минулого року.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

60

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом