Українцям хочуть дозволити приватизувати житло у гуртожитках

У Кабміні схвалили розроблений Мінрегіоном законопроєкт про можливість приватизації гуртожитків.

Про це повідомили в пресслужбі міністерства.

Так, документ передбачає передачу у власність громад 490 гуртожитків, з яких 271 – у держвласності, ще 219 належать різним підприємствам. Якщо програму приймуть, це дозволить 70 тисячам українців, у яких немає можливості купити квартиру, оформити на себе житло.

Законопроєкт передбачає, що гуртожитки будуть передані до статутних капіталів інших юридичних осіб або відчужені іншим способом, набувають право на приватизацію займаних ними жилих приміщень у таких гуртожитках після їх передачі у власність відповідної територіальної громади.

На реалізацію даної ініціативи буде потрібно близько 1,3 млрд гривень. Фінансування відбуватиметься з державного і місцевих бюджетів. Так відновлення документації, благоустрій територій та капітальний ремонт будівель повинні фінансуватися органами місцевого самоврядування. Реалізація даної програми запланована на 2021 рік.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні взялися за розробку нового Житлового кодексу, зміни до якого вже давно назріли. За розробку нового кодексу взялися Мінрегіон, Держмолодьжитло, а також були залучені різні експерти.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом