Українські архітектори розробили проєкт соцжитла на Хмельниччині. Фото

Команда українських архітекторів RDAG розробила проєкт соціального житла для переселенців, який мають намір втілити у Хмельницькій області.

Як стало відомо, міськрада Хмельницького планує виділити для будівництва ділянку площею 12 гектарів у західній частині міста між мікрорайоном Гречани та селищем Олешин.

За задумом архітекторів, на ділянці будуть збудовані невисокі будинки заввишки до трьох-чотирьох поверхів, кожен буде зі своїм внутрішнім двориком, паркуванням та дитячими майданчиками. Крім того, на ділянці облаштують рекреаційну зону, сквер, алею, дитсадок, центральну площу. Кожен будинок матиме два виходи – на вулицю та у внутрішній дворик.

Квартири на першому поверсі матимуть приквартирні дворики. Планування відрізнятиметься від типового. Тут буде більше квартир із двома спальнями. Типовий поверх складається з квартир на одну спальню (33-35 квадратних метрів) та дві спальні (50 квадратних метрів).

Архітектори зазначають, що у майбутньому кілька квартир можна буде поєднати в одну. Загалом будинки в містечку налічуватимуть 1152 квартири.

Для будівництва використовуватимуться дешевші матеріали місцевих виробників, конструкції без складних архітектурних задумів. Прості та типові проєкти, будинки будуть малоповерхові та щільно збудовані. Але, за словами архітекторів, це не вплине на загальний комфорт та інфраструктуру району, як це було за часів СРСР.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, благодійний фонд Hope UA розробив проєкт соціального житла для переселенців - житлові комплекси з малоповерховими будинками та розвиненою внутрішньою інфраструктурою. Передбачається, що будівництво ЖК Sich відбудеться на території Львівської, Тернопільської, Житомирської, Івано-Франківської та Хмельницької областей. Держава виділяє ділянки під будівництво, фонд адаптує під них проєкт та шукає інвесторів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

155

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом