Учасниками пільгової програми "Власний дім" стали більше тисячі сімей

Минулого року для 1126 українських сімей видали пільгові кредити у рамках житлової програми "Власний будинок" для будівництва житлових будинків у сільській місцевості.

Про це розповіла заступниця міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська, передає у понеділок, 24 січня, пресслужба відомства.

За її словами, попит на кредити програми "Власний дім" виявився досить високим, тому що багато українців розраховують покращити житлові умови. Залучені кошти можна пустити на купівлю нового будинку, добудову наявного або будівництво нового з нуля. У Мінрегіоні повідомили, що цього року програма продовжить роботу, на її реалізацію виділять 39 млн гривень.

За умовами програми, її учасником може стати будь-який мешканець села чи селища. Учасник може оформити кредит терміном на 20 років під 3% річних. Для молодих сімей термін продовжено до 30 років. При цьому для багатодітних сімей, переселенців та учасників воєнних дій на Донбасі є додаткові пільги.

Так, українці можуть залучити до 400 тисяч гривень для будівництва нового будинку, до 250 тисяч гривень – для реконструкції житлового будинку чи добудови, до 300 тисяч гривень – для купівлі житла, 150 тисяч гривень – для облаштування інженерних мереж та підключення до комунікацій. Одержувачами бюджетних коштів є започатковані облдержадміністраціями фонди підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Такі регіональні фонди діють у всіх областях України. Саме до них сім'ї можуть надати пакет документів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, українська влада оголосила раніше про запуск держпрограми кредитування "Українська мрія". Вона також включає оформлення іпотеки під 5% річних. Попередньо вона має запуститися на початку цього року орієнтовно з січня до березня.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

107

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом