У Житомирі мітингують проти масштабного будівництва у дворі житлових будинків

У Житомирі жителі на вулиці Героїв Десантників протестували проти будівництва нових житлових висоток на місці стадіону у дворі.

Як повідомляє "Суспільне", в понеділок, 21 грудня, мешканці провели громадські слухання з представниками будівельної компанії. Представник забудовника розповів, що на вулиці Героїв Десантників 25-А та 27-А збираються звести дві дев'ятиповерхові будівлі, сумарно на 296 квартир.

Активісти вважають, що в результаті будівництва можуть постраждати поруч розташовані будинки. До того ж місцева інфраструктура не розрахована на появу тут нових висоток, що безумовно призведе до певних незручностей для людей, що живуть поруч.

"Зменшується ігровий комплекс для дітей, навантаження на комунікації відбудуться істотні. Дуже небезпечно для будинку 35. У нас тут грунт – це пісок. І ніхто не знає, що під скелею, на яку мають забудовуватися будинки, чи не знаходиться там якоїсь водойми", - заявили на зустрічі учасники мітингу.

Міська влада в свою чергу заявила, що дана ділянка була продана ще в 2005 році за допомогою аукціону. Однак будівельна компанія поки не надала план візуалізації. Тому не зрозуміло, як буде організована інфраструктура, що буде з паркуванням автомобілів, дитячими та спортивними майданчиками. Зважаючи на це Житомирська міськрада не видала містобуди, у будівельній компанії немає на даний момент дозволів на початок будівельних робіт, підкреслив заступник директора мера Житомира Сергій Кондратюк.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, забудовник РИЕЛ будує в Києві ЖК Forward впритул до радянських хрущовок. Так, у 2019 році ТОВ "Рибалко-компані" отримало дозвіл на реконструкцію житлового будинку під багатоповерхівку по вул. Маршала Рибалко 5а в Шевченківському районі Києва. А вже в травні 2020 року на цій ділянці почали зводити ЖК Forward.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом